Au fost prezenți, alături de elevii și învățătoarele claselor amintite, alți utilizatori fideli ai bibliotecii, doamna învățătoare Opriș Stela(consilier local) care răspunde cu entuziasm la orice solicitare a bibliotecii și domnul Sohodoleanu Gheorghe, fost viceprimar și proaspăt pensionar- o apariție frecventă la manifestările culturale.
Ne-am bucurat de prezența preotului paroh Matache Clementin care susține și încurajează instituția noastră și care a ținut să vorbească copiilor despre importanța lecturii în dezvoltarea personalității lor.
Programul manifestării:
- Vizionarea unei prezentări PowerPoint a biografiei prozatorului;
- Prezentarea succintă a operei - înv. Opriș Stela;
- Lecturarea unor fragmente din opera marelui scriitor- membrii clubului ” Citim, dramatizăm, recităm”;
- Concurs de cunoștințe;
- Premierea câștigătorilor. Distribuirea pliantelor.Păreri. Sugestii.
Pe locul I a ieșit un echipaj al clasei a-III-a B:
Pletea Georgiana, Ioniță Denisa și Mihai Alexandru.
Copiii, elevi ai ciclului primar dar și utilizatori ai bibliotecii, fac parte, alături de alți utilizatori, din clubul
” Citim, dramatizăm, recităm”, constituit în luna decembrie a anului trecut.
Un motiv de bucurie pentru mine, ca bibliotecar, a fost acela că, la începutul acestui an școlar, doamnele învățătoare Ion Nineta și Turtoi Valentina, din dorința de a atrage spre lectură pe elevii dumnealor, au programat ca, în fiecare vineri, între orele 14-16, copiii să se întâlnească la sala de lectură a bibliotecii.
Și așa, în virtutea unui parteneriat cu Școala Gimnazială ” George Vâlsan” Amara, sala de lectură a bibliotecii a devenit neâncăpătoare: în cele cinci zile de vineri, 107 utilizatori au lecturat alături de învățătoarele lor, peste 130 volume, și-au notat în fișe ce i-a impresionat, au povestit, au răsfoit dicționare...
Felicitări doamnelor învățătoare!