Biblioteca implicata in Programul National BIBLIONET

Cartea de vizită a bibliotecii

Cartea de vizită a bibliotecii

Cartea de vizita a bibliotecii

Biblioteca Oraseneasca Amara se află în incinta Casei de cultură ”Jan Căciula” Amara, în centrul civic al localității.

Prima biblioteca a localității a fost constituită în anul 1938 și a funcționat în diferite locații, dar din anul 1974 își desfășoară activitatea în incinta casei de cultură.

În prezent, biblioteca dispune de o sală de împrumut, o sala de lectură și festivități, ludotecă, depozit de carte și spațiu pentru calculatoare cu internet pentru public.

Vă așteptăm într-un spațiu generos și dotat cu mobiler adecvat, pentru a vă oferi invitații la lectură de calitate, manifestări culturale diverse și pentru toate vârstele, recreere.
Noul serviciu de Calculatoare cu Internet pentru Public, prin Programul Biblionet, vă poate satisface cerințele de informare din orice domeniu de activitate și servicii de comunicare și socializare online.

Servicii oferite de biblioteca:

- Împrumut la domiciliu

- Consultarea documentelor în sala de lectură

- Calculatoare cu internet pentru public

- Ludotecă

- Activități culturale

- Activități specifice: Clubul " Prietenii bibliotecii";
Clubul literar-artistic ” Citim, dramatizăm, recităm”;
- Parteneriate: Școala ” George Vâlsan” și Grădinița Amara...

Adrese de contact:


Bibliotecar:
Măndica Nichifor






luni, 22 aprilie 2013

Început de aprilie- ” Săptămâna altfel”

   





   


    Ca și anul trecut, o parte din activitățile programate de Școala Gimnazială ”George Vâlsan”din localitate au fost găzduite de  biblioteca noastră și de Casa de Cultură ”Jan Căciulă”.
     Spre deosebire de anul trecut, în programul ” Școala altfel” au fost implicate și alte instituții sau firme din oraș, cum ar fi: primăria, grădinița, poliția locală, poșta etc.
 
Din activitățile găzduite de biblioteca orășenească și casa de cultură:
  •     Luni 1 aprilie
   Comșa Ioana, elevă a clasei a VI-a A dar și utilizator fidel al bibliotecii, a petrecut câteva ore în incinta instituției unde a găsit răspunsuri la diverse aspecte legate de profesia de bibliotecar, de modul în care sunt organizate cărțile la raft, de serviciile oferite utilozatorilor.
  •      Marți, 2 aprilie
    Clasele a IV-a B și a IV-a C, împreună cu doamnele învățătoare Opriș Stela și Paneș Victoria, au învățat în cadrul cercului ”Mâini îndemânatice”, cum să confecționeze coșulețe din hârtie sub îndrumarea doamnei Andrei Viorica, referent cultural; dumneaiei le-a pregătit materialele necesare și i-a ajutat să confecționeze coșulețe. Sala a fost ocupată de mai mult de 50 de copii care au lucrat în grupuri.
  • Miercuri 3 aprilie: ” O zi pe scenă”
              Îndrumați de cadrele didactice, copii au prezentat câteva dramatizări ( în limba română și franceză), au cântat și au dansat pe ritmuri moderne și populare pe scena casei de cultură.
      Înainte de intrarea pe scenă, copiii grupul folcloric al școlii, au petrecut câteva ore în biblotecă. Costumați frumos, în strai popular, s-au jucat ” Roata norocului” , au consultat enciclopedii și atlase la sala de lectură, au accesat Internetul.
  • Joi, 4 aprilie
     Încă de la orele 8, elevii clasei a IV-a A, împreună cu doamna director-adjunct Ion Nineta, au participat la o activitate destinată cunoașterii serviciilor mai noi ale bibliotecii.
După prezentarea bibliotecii și a tuturor serviciilor oferite comunității, cele mai îndrăgite jocuri din fondul ludotecii, au fost prezentate de Macaria Alexandra și Nițulescu Adriana.
  Cu ajutorul videoproiectorului, le-am prezentat colecția de cărți electronice care se adresează vârstei lor. Au manevrat pe rând proiecția, au citit fragmente din ”Cartea serbărilor școlare” de Vasile Poenaru și din ”Cei șapte ani de acasă” de Michiela Poenaru.
    Apoi, copiii au ocupat sala de lectură unde au alcătuit postere cu desene și ”cugetări”  despre bibliotecă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu